05/12/2023
peloponnhsos.gr
Kalavryta Xristougenna 873x432 1
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλάβρυτα: Μεγάλη ζήτηση για τα Χριστούγεννα – Οι κρατήσεις έχουν ξεκινήσει

Μεγάλη κινητικότητα επισκεπτών περιμένουν τα φετινά Χριστούγεννα οι επαγγελματίες τουρισμού στα Καλάβρυτα. Ακόμα μπορεί να είναι νωρίς, αλλά ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κώστας Δαφαλιάς είναι πολύ αισιόδοξος στις εκτιμήσεις του για την εορταστική περίοδο. Συγκεκριμένα είπε στην «Π»: «Χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα ανοίξει το χιονοδρομικό, τα πάμε ήδη εξαιρετικά και μπορώ να πω ότι το 15νθημερο των εορτών η πληρότητα στα ξενοδοχεία της περιοχής μας αγγίζει ήδη το 60%. Θεωρώ ότι αν συνεχιστεί έτσι η ζήτηση, θα έχουμε πολύ υψηλές πληρότητες και φέτος. Και κάτι ακόμη. Σε σχέση με πέρυσι, ο Δήμος Καλαβρύτων έχει προγραμματίσει πολλές χριστουγεννιάτικες δράσεις, τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους. Αν έχουμε σύμμαχο και τις καιρικές συνθήκες, εκτιμώ ότι η χειμερινή σεζόν θα είναι πολύ καλή για όλη την περιοχή των Καλαβρύτων».

Στο μεταξύ, τρεις εβδομάδες συμπληρώνονται αύριο από τη μέρα που η κακοκαιρία έκλεισε -για μία ακόμη φορά- τον Οδοντωτό, λόγω των φερτών υλικών που έπεσαν από κατολίσθηση και διέκοψαν τη γραμμή.

Οπως έγινε γνωστό, θα δοθεί πίστωση στον Δήμο Καλαβρύτων ύψους 100.000 ευρώ για να συνδράμει στις εργασίες αποκατάστασης της σιδηροδρομικής γραμμής, οι οποίες έχουν ξεκινήσει, αλλά ακόμα κανείς δεν ξέρει πότε θα ολοκληρωθούν και πότε ο Οδοντωτός θα μπει πάλι στις ράγες.

Η διακοπή της γραμμής έχει επηρεάσει σημαντικά τον τουρισμό στη περιοχή των Καλαβρύτων, καθώς ήταν ένα προϊόν που σχεδόν σε καθημερινή βάση έφερνε επισκέπτες στην πόλη.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων Κώστας Δαφαλιάς επιβεβαίωσε στην «Π» ότι υπάρχει πρόβλημα, όχι όμως τόσο μεγάλο, όσο στον εμπορικό κόσμο της περιοχής.

«Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν ξεκίνησαν τα καιρικά φαινόμενα, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει η γραμμή του Οδοντωτού για 4η φορά, η αλήθεια είναι ότι έχει επηρεαστεί η περιοχή μας. Ομως εκτιμώ ότι η μεγαλύτερη πληγή αφορά τον εμπορικό κόσμο, καθώς η πλειοψηφία των επισκεπτών του Οδοντωτού δεν έμενε στα Καλάβρυτα, όμως έκανε βόλτα στο κέντρο και στη συνέχεια επέστρεφαν στο Διακόπτο. Οι επισκέπτες του σαββατοκύριακου δεν έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα και γι΄ αυτό η πτώση στον δικό μας κλάδο είναι σχετικά μικρή. Ομως το ότι είναι κλειστός ο Οδοντωτός επηρεάζει την ψυχολογία του τουρίστα και γι΄αυτό θα πρέπει να λυθεί το θέμα μια και καλή».

Ο Κώστας Δαφαλιάς αποκάλυψε στην «Π» και την πρόταση που κατέθεσε η Ενωση στον δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, με την οποία ζητά από τον ΟΣΕ να φέρει τρένο στη μαρτυρική πόλη. «Από τη στιγμή που το πρόβλημα με τα φερτά υλικά επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο της γραμμής, πρότεινα στον δήμαρχο να ζητήσει από τον ΟΣΕ να φέρει ένα τρένο στα Καλάβρυτα, για να κάνει τη διαδρομή μέχρι τη Ζαχλωρού, ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες των επισκεπτών για μια βόλτα στην περιοχή. Μακάρι να υιοθετηθεί αυτή η πρόταση, έστω και για τα σαββατοκύριακα που υπάρχει η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα» είπε ο κ. Δαφαλιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καλαμάτα: “Έδεσε” δεξαμενόπλοιο με περίπου 90 πρόσφυγες

Αίτημα στο Δήμο Αιγιαλείας για διόδια: «Να μην πληρώνουμε»

Πάτρα: Το φορολογικό έκλεισε…καταστήματα στο κέντρο ΦΩΤΟ